Rólunk

A beks Kommunikációs Technika Kft.  már 2005 óta foglalkozik saját fejlesztésű komplex beléptetőrendszer fejlesztésével és telepítésével, amit Welcome3 néven jegyez.

A fürdőkben, gyógyfürdőkben vagy a sportlétesítményekben működő beléptetőrendszereknek a vendégek mozgását kell felügyelni ki- és belépéskor, valamint  a létesítményen belül is.  Mivel a felügyelet a vendég által megvásárolt belépőjegyen alapul, ezért a beléptetőrendszernek szorosan együtt kell dolgoznia a jegyértéskesítő rendszerrel.

A jegyértékesítésnek számos módja van, kezdve a hagyományos pénztári eladástól a webes online értékesítésen át az automatából történő értékesítésig. Tény, hogy a súlypontok fokozatosan tevődnek át a digitális, online és gépi eladások felé.

Kialakultak az általunk többplatformos jegyértékesítő rendszernek nevezett informatikai rendszerek.

A többplatformos rendszer olyan jegyértékesítő rendszerek együttműködését jelenti, ahol:

  • az egyes értékesítőrendszerek más-más fejlesztő cégekhez tartoznak,
  • a rendszerek üzemeltetését is különböző cégek végzik,
  • a rendszerek között ad hoc jelleggel kialakított kommunikációs interfészek kerültek bevezetésre.

 

A többplatformos értékesítőrendszerekben gyakran visszatérő, bosszantó esemény az alábbi két probléma feltűnése.

  • Alulértékesítés töténik

A többplatformos rendszer nem tudja a teljes kapacitást értékesíteni, annak ellenére, hogy vevői kereslet 100%-os kapcitáslekötést jelentene. Például egyes jegykiadó automatákból nem fogyott el minden belépőjegy, mert nem ott jelentkezett a kereslet. Ez a probléma a létesítménynek bevételkiesést jelent.

  • Túlértékesítés történik

A statikus kapacitáselosztás hibája miatt – ami lehet felhasználói hiba, rendszer üzemzavar vagy szoftverhiba – több belépőjegy kerül értékesítésre. Ez vendégpanaszt jelent, a kialakult helyzetek kezelése további erőforrást igényel, ami többletkiadást jelent. A létesítmény negatív megítélése nem is számszerűsíthető.

A többplatformos értékesítőrendszerek korlátozottan rendelkezésre álló kapacitásokat értékesítenek. Vagyis csak adott számú öltözőszekrény, wellness szolgáltatás vagy gyógyászati időpont, napozóágy, ülőhely stb. létezik.  A rendszerek között a kapacitások elosztása statikusan történik, és okozza a  fenti problémák kialakulását.

A BEKS Kft. 2021 októberében kezdte el az EasyTicket fantázianevű, dinamikus kapacitáselosztás elve szerint működő szoftver és hardver architektúra kifejlesztését. Az EasyTicket  kifejlesztésével egy olyan rendszerstruktúra jött létre, amely választ ad a statikus kapacitáselosztás problémáira, és folyamatos tanulás és fejlődés mellett képes a jövőbeni kihívásokra is reagálni. Ezzel a felhasználói élmény és a létesítmények jegyértékesítési hatékonysága tartósan optimális  szinten tartható.