Easy Ticket többszereplős, online értékesítési rendszer dinamikus kapacitáskezeléssel

Kedvezményezett: BEKS Kommunikációs Technika Kft
Projektazonosító: 2020-1.1.2-PIACI-KFI-2021-00272
Kapcsolat: Bacsa Sándor ügyvezető; e-mail: bacsa.sandor@beks.hu

A koronavírus-járvány utáni időszakban a turisztikai ágazatban jelentős változások következtek be az „érintésmentesség” területén.
A gyors, költséghatékony, biztonságos megoldásokat nyújtó célzott, innovatív, digitális megoldások jóval fontosabb szerepet fognak betölteni a turisztikai desztinációk életében.
A kontrollált beléptetés és az ehhez szükséges komfortos jegyértékesítés igénye ma már mindenhol jelen van, az utazástól a sporton át a szabadidős tevékenységekig.
Magyarország sport és szabadidős létesítményeiben is folyamatos a korszerű jegyértékesítési módok bevezetése. A hazai szereplők egy része rendelkezik bizonyos megoldásokkal, de egyik sem tudja megoldani az online rendszerek közti szinkronizációt, ezzel a dinamikus kapacitáskezelés problémakörét.
A projektben célunk egy olyan integrált, a piacon nem létező beléptető és jegyértékesítő rendszer kifejlesztése, amely fogadni tudja valamennyi online értékesítő rendszer igényét, legyen az web-es vagy mobil értékesítő rendszer, ugyanakkor ellátja azt a fajta szinkronizációs feladatot, amit a különböző online értékesítő rendszerek egymás közt jelenleg nem tudnak elvégezni.
Ezzel egyedülálló, nemzetközi piacon sem létező értékesítési rendszert hozunk létre. A projektben kifejlesztendő Easy Ticket fantázianevű többszereplős, dinamikus kapacitáskezeléssel rendelkező online értékesítési és beléptető rendszer több értékesítő platformon történő egyidejű értékestést biztost, dinamikus kapacitáselosztással.
Mesterséges intelligencia gondoskodik arról, hogy ne forduljon elő túlértékesítés vagy alulértékesítés. A visszaélésmentesen, minden partner által megbízhatóan működő rendszer érdekében csalásdetektálást végző mesterséges intelligencia is megvalósításra kerül. A rendszer stabil, üzemzavarok esetén is kiszámítható működését az elosztott rendszerek 21. századi technológiáinak alkalmazása biztosítja. A rendszer újdonságtartalma a dinamikus kapacitáskezelés és bevételnövelő eljárások többszereplős értékesítési rendszerben mesterséges intelligencia használatával, valamint csalás/visszaélésdetektálás mesterséges intelligenciával, visszaélések felismerése és kijelzése, valamint riasztások kiadása.

Az „Easy Ticket többszereplős, online értékesítési rendszer dinamikus kapacitáskezeléssel” c. projektet a BEKS Kft 362 MFt beruházási költséggel, 228,3 MFt-os támogatásból valósítja meg.

A projekt tervezetten 2024. szeptemberében valósul meg.